MINI har sluttet produktionen af den første generation af Clubman, selvom en ny model er lige på trapperne

 

MINI Clubman koncept
MINI Clubman koncept

Produktionen af den første generation af MINI Clubman, er afsluttet. Og det sker på trods af, at der er en følger på vej.

Clubman kom på markedet i 2008, og nu her seks år senere, er produktionen af den mere praktiske udgave af MINI, blevet taget ud af programmet i følge en rapport fra det hollandske Telegraaf. Det siges dog ikke hvorfor specifikt at det er sket.

Udmeldingen kommer lidt som en overraskelse, netop fordi at opfølgeren til den nuværende generation, ikke kommer på markedet før engang til næste år. Den ellers produktionsklar koncept udgave der blev vist frem tilbage i marts på Geneve Motor Show, lignede ellers noget der ikke manglede meget for at være klar. I en ny rapport er det kommet frem, at den heller ikke bliver taget med til Paris Motor Show i oktober, men først bliver vist igen til marts, under Geneve Motor Show, hvor salget af bilen starter kort efter.

Kun solgt i 50 stk

Hvis man tager udgangspunkt i konceptet, så er den nye Clubman hele 26 cm længere og 17 cm bredere, end den nuværende version. Den er altså vokset betydeligt i størrelsen, hvor det ofte kun er få cm. Clubman garanterer plads nok til fem fuldvoksne personer, og hvor den nuværende model af Clubman har to døre, vil den næste model også have bagdøre. Ligeledes har man droppet bagdørene og erstattet dem med en normal bagklap, da det i følge MINI giver en bedre lastemulighed.

Der er ikke noget officielt meldt ud, om Clubman nu har fået sit endeligt. Men meget kunne godt tyde på det. Salget af “World’s first premium compact delivery van”, har nemlig været ret dårlige. Allerede i USA, forlod Clubman markedet efter omkring et år, fordi der i denne periode kun var blevet solgt 50 eksemplarer.

Kommer du til at savne Clubman?