Hjem » Nyheder » Skoda Octavia RS – hurtigste serieproducerede Skoda nogensinde

Skoda Octavia RS – hurtigste serieproducerede Skoda nogensinde

Den nyeste Skoda Octavia RS er den hurtigste serieproducerede Skoda nogensinde

Skoda Octavia RS 1

Sportsversionen af den tredje generation Skoda Octavia debuterede i denne uge på “Goodwood Festival of Speed 2013″ i det sydlige England, og den siges at være den hurtigste serieproducerede Skoda nogensinde.

 

Den nye Skoda Octavia RS, som produceres både som stationcar og sedan, er udstyret med en 2.0-liters TSI-motor med 220 hestekræfter samt en 2.0-liters TDI med 184 hestekræfter. Begge motorer lyder for VAG-aficionadoen sikkert bekendt, og ganske rigtigt er det da også samme motorer, der sidder i henholdsvis Golf VII GTI og GTD. Bestilles den med TSI-motoren samt en sekstrins manuel gearkasse, tager den 6.8 sekunder om at nå fra 0-100 km/t. Det er omtrent det samme som en ny BMW 530D. De deler også begge nogenlunde samme topfart, som er henholdsvis 248 km/t og 250 km/t. TDI-versionen klarer 0-100-tiden på 8.1 sekunder og opnår en topfart ved 232 km/t.

 

I stedet for en manuel gearkasse tilbyder Skoda også en velkendt sekstrins DSG-gearkasse (automatisk), hvilket de dog endnu ikke er kommet med yderligere informationer omkring.

 

Skoda Octavia RS kan skelnes fra den normale Octavia i form af de større alufælge (fire forskellige designs i størrelserne 17-19”), sænket sportsaffjedring, elektronisk differentiale-lås, elektronisk stabilitetskontrol samt et mere aggressivt look i form af større bodykit samt to-dobbelt udstødning bag til. Derudover udstyres den også med en sort bagdiffuser samt hækspoiler. Indendøre finder vi sportssæder, nyt instrumentpanel, læderbeklædt sportsrat samt pedaler af solidt sølv – for ej at glemme RS-logoer over hele kabinen.

 

Danske priser er endnu ikke oplyst.

Tjek også

Volvo

Volvo V60 og S60 scorer fem stjerner i NCAP

De nye Volvo S60 sedan og V60 stationcar har i dag modtaget de maksimale fem ...