Den nye Suzuki Swift Sport bliver knapt så revolutionerende som først antaget, men den skal nok byde på sjov og ballade.

suzuki-swift-sport

Når dørene åbnes til dette års biludstilling i Frankfurt, bliver det blandt andet med præsentationen af den nye, og længe ventede, Suzuki Swift Sport. Den første udgave blev lanceret helt tilbage i 2006, og har siden solgt i et pænt antal. Nu er der gået fem år, en ny Swift har allerede for længst gjort sit indtog, men den indre drengerøv i os alle har måttet væbne sig med tålmodighed.

For indtil videre fås Suzuki Swift kun med en 1,2 liters benzinmotor, som godt nok er omdrejningsvillig, men ikke særlig kvik. En diesel er lige på trapperne, men for de mere farthungrende er Sport-modellen selvfølgelig det oplagte valg, og den kan man forvente at kunne se i butikkerne i starten af 2012.

Men fik man sat forventningerne lidt højt op, efter at have set og læst om konceptet tidligere på året, bliver man muligvis lidt skuffet. Som det fremgår af billedet er der ikke tale om en Swift, der skiller sig synderligt meget ud i gadebilledet – men lidt ekstra styling kan jo hurtigt bringe noget ekstra sjæl frem i den lille racer.

Vi skrev i sin tid om konceptbilen, at den nye Suzuki Swift Sport kunne tænkes at få en turbomotor, men det lader ikke til at blive tilfældet. Den bliver i stedet udstyret med en almindelig 1.6 liters sugemotor, som maksimalt yder 100 kw, hvad der svarer til cirka 135 hk, og et moment på 160 NM. Det er dog godt at se, at gearkassen får seks trin, så bilen sandsynligvis bliver mere behagelig at have med at gøre på motorvejen.