For få uger siden udkom en række billeder af den næste MINI model, den nye Coupé. Men billederne var ikke helt afslørende idet at bilen var tildækket med det velkendte folie. Nu er de sidste billeder kommet ud, uden sløring.

På ydersiden ligner den en hver anden MINI, med lidt nye detaljer – og et helt nyt tag. Denne coupé-model af MINI er den eneste 2-personers version, og skulle tilmed have et mere praktisk bagagerum end de øvrige MINI’er. En ekstra tagspoiler, samt en aktiv spoiler på bagenden, hjælper baghjulene med at blive på vejen, ved at gå op når bilen rammer 80 km/t. Derudover kan der bestilles elektronisk differentiale fra John Cooper Works, som er sportsbranded for MINI modellerne.

Mere vægt på forhjulene er kommet til, for at sikre mere greb foran da bilen er forhjulstrukket. Karrossen er blevet gjort stivere og bilen er hele 29 mm lavere end de andre modeller. Eftersom man har sparet bagsæderne væk, er bilen samtidig blevet gjort 6 mm kortere end de almindelige MINI’er. Akselafstanden og bredden er dog den samme, og hele fronten er identisk med hvad vi kender.

MINI Coupé udkommer i tre versioner. Cooper Coupé, Cooper S Coupé samt John Cooper Works Coupé. Alle tre med en 1.6-liters firecylindret motor, samt en sekstrins manuel gearkasse. En sekstrins automatgearkasse vil dog også være tilgængelig for Cooper S og Cooper Coupé varianterne. Den mindste motor leverer 121 hestekræfter ved 6000 omdrejninger, og den klarer 0-100 km/t på 8.3 sekunder. Brændstoføkonomien for denne størrelse rammer 5.4-liter pr 100 km.

De mere kraftfulde versioner, S Coupé samt JCW Coupé, har begge twinturbo og direkte indsprøjtning. S-versionen får 181 hestekræfter, mens en overboost funktion fra 1700 omdrejninger til 4500 omdrejninger lader dig slippe 192 hestekræfter løs på forhjulene. 0-100 km/t klares på 6.5 sekunder for S Coupé, mens JCW Coupé klarer samme distance på 6.1 sekunder.