Senere i denne uge vil tyske Mercedes fremvise det nyeste skud på stammen for konceptbiler under årets Beijing Show. Det er her tale om en Mercedes CLS Shooting Break.

Efter navnet at dømme er det en viderudvikling af den fire-dørs sports-coupe CLS, der har været en stor succes for Mercedes. Den sportslige CLS er her blevet til en stor stationcar – stadig med sit sportslige og coupe-inspirerede design.

Hele fronten på den nye Mercedes CLS Shooting Break har hentet kraftigt inspiration fra den nye Mercedes-Benz SLS AMG, og det nye front-detsign kaldes ‘soft nose’ hos Mercedes. Den vil i de næste mange år gå igennem til Mercedes-Benz’ øvrige modeller. Ligeledes er der blevet udviklet nogle helt nye forlygter til denne CLS Shooting Break; de er af LED typen og har hele 71 LED dioder indbygget! De er ovenikøbet verdens første diodelygter, der både svinger fra side til side når man drejer, men også hæver og sænker sig alt efter vejr, vej og hastighed, således de følger vejen og giver det bedste udsyn til køreren.

Mercedes-Benz CLS Shooting Break vil blive udstyret med den nyudviklede 3,5 liters V6 benzinmotor med turbo, der producere 302 hestekræfter. Ligeledes vil en twin-turbo V8 version på 4,6 liter komme senere med en ydelse på over 400 hk!

Inden i bilen er der brugt de lækreste råvarer såsom sleben aluminium og læder med dobbelt-overliggende syninger, samt et stort panorama-soltag. Ligesom i den almindelige CLS er der præcis 4 sæder i alt, da bagsæderne er to separate bagsæder istedet for de traditionelle 3 sæder.