Hjem » Featured Forside » Lister LFP – verdens hurtigste SUV

Lister LFP – verdens hurtigste SUV

De britiske Jaguar tunere vil bygge verdens hurtigste SUV

Med en hopfart på 305 km/t holder Lamborghini Urus, fast i titlen som verdens hurtigste SUV. Titlen var tidligere holdt af Bentley Bentayga med en topfart på 301 km/t. Nu vil de ansatte hos Lister hive rekorden hjem til england, og de har, meget passende, valgt at bruge en Jaguar F-Pace som udgangspunkt. Lister fortæller, at den tunede Jaguar vil have en topfart på over 322 km/t.

Lister har ikke udmeldt de eksakte specifikationer, men fortæller at antallet af hestekræfter vil være i omegnen af 670. Det forventes at motoren bliver en revideret version af den kompressorladet 5,0-liters V8, som man finder under motorhjelmen af SVR-modellerne. Lister fortæller ikke hvor mange newton-meter motoren vil have, men vi regner med at se et godt stykke over de 680 Nm, som motoren leverer direkte fra fabrikken.

Navnet på den tunede F-pace bliver Lister LFP og produktionen kommer til at være begrænset til 250 enheder.

Tjek også

BMW 3-serie præsenteres med nye spændende motorvarianter

Den nye BMW 330e Sedan har en elektrisk rækkevidde, som er 50 procent længere end forgængeren samtidig med, at brændstofforbruget og CO2-udledningen er reduceret med mere end 10 procent. Bilen kan nu køre 60 km* på ren el. Ved blandet kørsel kører den 58,8 km/l* og udleder kun 39 g CO2per km*.