Hjem » Videoer » Jaguar XE SV Project 8 sætter ny verdensrekord på Nürburgring

Jaguar XE SV Project 8 sætter ny verdensrekord på Nürburgring

Så er der sat endnu en ny rekord, på Nürburgring

Jaguar har netop taget tronen for den hurtigste omgangstid på Nürburgring. Den blev sat i den kommende Jaguar XE SV Project 8, som gjorde det med tiden 7 minutter og 21,28 sekunder. Det gør den til den hurtigste fabriksproducerede sedan gadebil. Tidligere var det ellers Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, som klarede samme omgang på 7 minutter og 32 sekunder. Altså hele 11 sekunder langsommere!

Hele 592 hestekræfter har man putter under motorhjelmen på den nye XE SV Project 8, som gør den til den mest ekstreme gadebil Jaguar nogensinde har produceret. 0-100 km/t klares på bare 3,3 sekunder, mens topfarten sættes ind ved 320 km/t!

Trods bilen får en pris på 187.500 dollars når den kommer på markedet, vil det højst sandsynligt ikke være et problem for Jaguar at sælge alle 300 eksemplarer.

Jaguar havde et mål – at bygge den mest bane-orienterede Jaguar, som også kan bruges på vejene, i historien. Og det må siges, at være lykkes ret godt. Sammenlignet med den normale XE, er det udelukkende taget og fordørene som er bevaret. Hele 75% af bilens mekaniske hardware er nyt. Så det er ikke blot et forsøg ved at smide den kraftigste motor i en XE og se hvad det ender med. Alt andet er ændret.

Se videoen med banerekorden i klippet her i artiklen.

Tjek også

Relay-attack-Solihull

Så nemt kan din helt nye bil stjæles

Der bliver stjålet biler som aldrig før, og selvom det er din helt nye bil ...