Hjem » Videoer » ‘Cloning Key Fobs’ – og tyvene er væk med din bil

‘Cloning Key Fobs’ – og tyvene er væk med din bil

Der bliver stjålet biler som aldrig før, og mange af dem helt nye og dyre modeller. Ofte står ejerne tilbage med en forvirring om, hvordan det kunne ske. For de har ofte selv begge bilens nøgler. Forsikringen tror ikke på dem, og en lang sej kamp om erstatning går ofte i gang.

Men flere biltyve er efterhånden blevet fanget på video, hvor deres fremgangsmåde er den samme. De har alle et såkaldt ‘mystery device’, som er en elektronisk enhed i to dele.

Den ene elektroniske del opfanger signalet fra din bilnøgle, hvis du har en form for keyless go system til din bil, hvor den kloner nøglens data. Herefter sendes informationerne videre til et mindre device, som føres hen over døren til bilen. Sekunder efter åbnes den, og inde i bilen skal man blot trykke på start knappen, så tror bilen at tyven er i besiddelse af den rigtige nøgle, og kan derefter køre derfra.

Alle tyverierne tager ofte få minutter og helt ned til sekunder, og helt uden at alarm og andet går i gang. Politiet er ofte magtesløse, og det samme er ejerne.

I denne video fra USA, kan man se det hele forklaret.

Tjek også

Relay-attack-Solihull

Så nemt kan din helt nye bil stjæles

Der bliver stjålet biler som aldrig før, og selvom det er din helt nye bil ...